×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 253

Mărturia unui hoț care s-a întâlnit cu Dumnezeu

Mă numesc Cristi Pantea și m-am născut în anul 1973. Prima parte a vieții mele a început cu o cumplită înstrăinare de Dumnezeu și a sfârșit cu mai multe fapte penale pentru care am fost judecat, condamnat și închis în penitenciar de cinci ori. Principala faptă cu care mă întorceam mereu în penitenciar a fost furtul, m-am deprins să trăiesc o viață iresponsabilă, să caut câștigul ușor și parcă după fiecare eliberare deveneam un mai bun specialist în a face răul.
Mărturia unui hoț care s-a întâlnit cu Dumnezeu
Mă numesc Cristi Pantea și m-am născut în anul 1973. Prima parte a vieții mele a început cu o cumplită înstrăinare de Dumnezeu și a sfârșit cu mai multe fapte penale pentru care am fost judecat, condamnat și închis în penitenciar de cinci ori. Principala faptă cu care mă întorceam mereu în penitenciar a fost furtul, m-am deprins să trăiesc o viață iresponsabilă, să caut câștigul ușor și parcă după fiecare eliberare deveneam un mai bun specialist în a face răul. Așa a continuat viața mea până într-o zi, când după ce am fost elliberat a cincea oară din penitenciar doar cu câteva zile înainte de crăciun, așteptam cu nerăbdare să vină sărbătorile și să merg la petrecere. Problema a apărut în momentul în care cineva a sunat la ușa apartamentului în care locuiam, mai era doar o oră până când trebuia să plec la chef și mă trezesc cu cel mai bun fost prieten la ușă. Mi-am dat seama că programul meu se va strica, prietenul care venise în vizită era un fost tovarăș cu care până nu demult comiteam fărădelegi, dar, acesta îl găsise pe Dumnezeu. Eram sigur că va începe cu poveștile lui despre Dumnezeu, căutam să scap de el, să-l amân pentru altă dată... dar nici o șansă. De data aceasta petrecerea s-a ținut fără mine, acum Dumnezeu mă vizita prin mărturia fostului meu prieten. Câteva ceasuri am stat amândoi pe scaunele din hol, nici nu mai știu câte țigări am fumat, m-am trezit cu pachetul gol dar ceea ce era tragic, în urma a ceea ce îmi spunea prietenul meu mi-am dat seama că și sufletul îmi era gol. Am mai auzit eu poveștile astea dar, de data aceasta parcă totul intra direct în inima mea păcătoasă, totul mi se aplica doar mie. A fost seara în care Dumnezeu m-a găsit și mi-a vorbit personal, a fost ziua în care un hoț a fost transformat într-un om cinstit, a fost momentul din care am început să lucrez. Viața mea s-a schimbat radical. A fost anul în care am devenit un om nou, un om cu cazier dar cu viața spălată prin jertfa Domnului Isus Hristos. Ceea ce s-a întâmplat în viața mea m-a determinat să vorbesc. Începând cu anul 2013 m-am alăturat lucrării fundației ”Rescue” în penitenciare. Am intrat și încă mai intru cu ei în penitenciarele în care până nu demult mă ducea poliția, dar acum mă duce Dumnezeu ca să mărturisesc ceea ce mi-a făcut mie Domnul. Ultima intrare a avut loc în luna noiembrie a anului 2015, când, împreună cu un grup de frați cântăreți din Toflea, am mărturisit despre ceea ce a lucrat Dumnezeu în viața mea unui grup de peste 60 deținuți. Pot să spun că le cunosc trăirile, temerile și speranțele pentru că și eu am trecut pe acolo, dar, pot să le vorbesc despre viața cea nouă pe care o poate da doar Dumnezeu, atât hoților cât și oamenilor cinstiți, o viață transformată în urma întâlnirii cu Dumnezeu, cu acel Dumnezeu care șterge caziere și astăzi, care dă familie celor uitați de familiile lor, care dă un viitor celor fără nici o șansă. Dau slavă lui Dumnezeu pentru că înaintea lui nu există hoț sau păcătos irecuperabil.
 • A facut din mine "un om nou"

  Binecuvantat sa fie Bunul nostru Dumnezeu pentru ca are atat de multa grija de pacatosii ca mine, care-L cauta si-L gasesc.Cursul biblic pe care l-am facut corespondand cu dvs. mi-a starnit cu adevarat un interes maxim pentru Cuvantul lui Dumnezeu si a facut din mine, ceea ce nu credeam ca va face, “un om nou”.
 • Am invatat ca sunt doua lucruri pe care le cere Cel de sus de la noi: pocainta si credinta

  Doresc ca aceste randuri sa va gaseasca dupa voia lui Dumnezeu si pacea Sa cereasca sa va inunde inima.Ma bucur ca am primit cuvinte de lauda pentru felul in care am rezolvat cursurile. Ii multumesc Domnului Isus pentru toate invataturile Sale pe care mi le-a oferit pe toata aceasta perioada de cand sunt aici
 • Dragi frati

  Har si Pace de la Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos va transmite al vostru ucenic la cursului prin corespondenta. Vreau sa va multumesc voua pentru ca ma ajutati sa inteleg mai bine cuvantul din Sfanta Scriptura, dar si pentru ca va rugati pentru mine si eu simt acest lucru . Mai am putin pana ma eliberarez, pana la sfarsitul anului, dar vreau sa va spun ca dupa ce voi fi liber, voi merge la adunare ca sa ma apropiu mai mult de Dumnezeu si doresc sa Il slujesc si sa fiu copilul Sau.
 • Eu nu am ascultat de Dumnezeu si Satana m-a indepartat de El

  2 Timotei 3:16“ Caci toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
 • Imi doresc ca Biblia sa fie busola inimii mele

  Incep prin a scrie ca de aceasta parte a corespondentei se afla un om care a gresit fata de legile lumesti, un om care plateste 9 ani cu libertatea sa, un om acuzat pentru ca a pacatuit foarte grav, un om (daca mai poate fi numit asa) care inca cere cu smerenie iertare si mantuire, un om care cauta pace cu Dumnezeu.
 • Imi pare rau ca din cauza bauturii, am cazut in aceasta suferinta

  Ma numesc Costel, sunt nascut in ianuarie 1963 si am de executat 13 ani de inchisoare, pentru infractiunea de omor. Vreau sa va spun ca am primit Biblia de la dumneavoastra si vreau sa va multumesc din suflet pentru ea dar si pentru ca ma sustineti si imi sunteti alaturi in acest episod greu al vieti mele. Imi pare rau ca din cauza bauturi, am cazut in

Citeste Biblia intr-un an

Doneaza 2% impozit